İMES Vakfı’nı geliştirme ve güçlendirme çalışmalarımız sürüyor

Sayın Kemal Akar, İMES Ailesi olarak çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade etti. Hayırsever sanayicileri ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak ve eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla İMES Vakfı’nı (İMES Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı) 2017’de kurduklarını aktardı. Kemal Akar, yakın zamanda vefat eden; İMES Dilovası OSB ve Yalova İMES OSB’nin kurucuları ve eski başkanları; Süheyl Erboz ve İrfan Küçükay’ın İMES Vakfı’na ciddi katkılar sağladığını ve Vakıf Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttüklerini anlattı: “Süheyl Ağabeyimiz’den aldığımız bayrağı hem İMES’te hem de İMES Vakfı’nda daha iyi yerlere gelmek için taşıyoruz ve taşımaya da devam edeceğiz. Değerli ağabeyimiz Süheyl Bey, İMES Vakfı Başkan Yardımcımızdı, şimdi onun yerine;  İMES Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan görevi devraldı.”

Kemal Akar, çevre kurumlarla da işbirliği yapan İMES Vakfı’nın çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “İMES Vakfı olarak 100’ün üzerinde öğrenciye burs veriyoruz. Ramazan’da yardım kolileri dağıttık, nakit para yardımları yaptık, zekatlar geldi, birebir onları dağıttık. Önce Esenşehir olmak üzere Ümraniye’nin birçok bölgesinde 8-10 muhtardan birebir isimleri isteyerek oradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımlarda bulunduk, bizden ayrılan, sonrasında işleri bozulan arkadaşlarımıza halen elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz” diyor. İMES Vakfı’nın geliştirme ve güçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini de belirten Kemal Akar, Vakfın kamu yararına karar alabilmesi için belli bir gelirinin olması adına bir mülk alınması ihtiyacıyla harekete geçtiklerini paylaştı: “İMES içerisinde bir dükkan alıp, onun kira gelirini sağlamamız lazım.”